In ruim 16 jaar heb ik met verschillende gepassioneerde vakmensen mogen werken, mijn eigen salon in Haarlem gehad en een franchisesalon opgestart in Alkmaar. Na deze ervaringen ben ik gaan kijken naar wat ik echt leuk vind aan het kappersvak.
De reden waarom ik kapper ben geworden is omdat ik van creëren en het persoonlijk contact hou. Ik bedacht mij dat ik daar eigenlijk geen salon voor nodig heb en ben vanaf 2009 ambulant kapper geworden. Het leuke is dat mijn klanten het ook erg waarderen dat zij thuis geknipt worden vanwege het gemak dat zij niet de deur meer uithoeven, als gezin ‘tegelijk’ en ‘s avonds geknipt kunnen worden, het persoonlijke contact en aandacht die ik heb zonder afgeleid te worden.
De kwaliteit van het knippen en kleuren blijven voor mij het belangrijkste. Highlights/lowlights en creatieve kleuringen zijn behandelingen die ik graag toepas om tot de mooiste resultaten te komen maar als de natuurlijke haarkleur (dus ook grijs haar) goed bij de persoon staat heb ik niet de behoefte dit te willen kleuren. De amoniavrije verf van INOA (L’Oréal) gebruik ik tegenwoordig het meeste vanwege de natuurlijke kleuren, goede dekkingskracht, houdbaarheid in het haar, gezondheid voor de klant en mijzelf en het is nog bijna reukloos ook. Voor de klant die de reguliere verf graag wil gebruik ik GOLDWELL. De verf en spoeling van dit merk geven ook een hele mooie natuurlijke kleur, goede dekkingskracht en ik maak zelf nooit mee dat mensen allergische reacties hiervan krijgen (wat niet onbelangrijk is). De spoeling dekt niet zoals een verf het haar dekt. Deze gaat namelijk om het haar heen terwijl verf in het haar gaat. Voor meer dan 50% grijs haar zal ik dan ook meestal het advies geven om op verf over te stappen als het haar beter gedekt moet zijn. Het voordeel van de spoeling is dat het onbeperkt gebruik kan worden en het haar eerder verzorgd en glans geeft dan droger maakt. Voordat ik begin met kleuren en knippen bespreek ik wat de wensen en ervaringen zijn en zal ik uiteraard mijn advies geven.
De verzorgingsproducten gebruik ik van John Masters Organics, NIOXIN en MACADEMIA.
De stylingproducten van John Masters Organics.
Voor meer informatie kunt u mij altijd even bellen of misschien staat het op de site. Het maken van een afspraak kan door te bellen, sms of WhatsApp.

Telefoonnummer Richard: 06-20833898